[...] mlecznych powoduje zaburzenie glikolizy wywołując nadmiar substratu – wykorzystywanego do ...produkcji glukozy. Wapń zatem działa glukogennie. Tłuszcze jako bardzo dobry materiał energetyczny wypierają glukozę. Glukoza zostaje „na potem”. Fruktoza „zalewa” szlaki metabolizmu glukozy, zostawiając [...]
[...] ilość kontaktów do 2-3 lub wprowadzamy warunek, że nie można podać piłki do kolegi od którego dostaliśmy piłkę (gra do trzeciego). Podstawą i fundamentem który warunkuje dobry przegląd pola gry jest bardzo dobra technika, jeżeli dobrze przyjmiesz sobie piłkę to już możesz szukać kolegi, jeżeli słabo opanujesz futbolówkę to tracisz pole gry z [...]
[...] z wlasnego treningu,zrob trening sam i badz dumny,ze masz wiecej determinacji niz twoj partner.Ta odwaga i konsekwencja zaprowadza Cie do celu. ~~Aerobik czy dobry!~~ AEROBOWE DYLEMATY KULTURYSTY Aerobik jest tak wszechobecny,że zdziwiłbyś się,gdybyś wiedział,jak nowe to zjawisko.Nazwę tę wprowadził dr Kenneth Cooper pod koniec [...]
[...] 280 węglowodanów, Dodałbym do tego jeszcze jakieś owoce, by było więcej węglowodanów. Czy przykładowo gdy nie jadłem do tej pory jakoś dużo przeskok na 2600 kcal będzie dobry? trening: przysiad z hantlem pompki brzuszki uginanie ramienia z hantlem wyciskanie hantla nad glowa deska Co zmienić w tym treningu? Jakie ćwiczenia i ile razy [...]
[...] to dieta low-carb, to oczywiste. Ale low-carb nie oznacza zero węgli. Na pewno oznacza zero węgli prostych. Więc jeśli chodzi o węglowodany to należy spożywać li tylko złożone o niskim IG, czyli produkty jak najmniej przetworzone. Chleb z mąki razowej, czy to pszennej, żytniej, czy orkiszowej, wysokie typy (1800-2000) jest jak najbardziej dobry.
[...] czyli te 160 g będzie całkiem wystarczające, a nawet może być za dużo, bo treningu siłowego tu nie widzę ;-) Do wywalenia olej rzepakowy uniwersalny - rzepakowy jest dobry, gdy jest zimnotłoczony i serwowany na surowo, słonecznik to tez złe źródło tłuszczy. 100 g miesa to dużo? W mojej ocenie, to 100 g na talerzu nie widać (ważymy mięso [...]
[...] mniej więcej po równo: surowe pieczarki obrane ze skórki, pomidory, ogórki, seler naciowy Pieczarki pokroić w plasterki, ogórki, pomidory, seler naciowy w kostkę, Sos (dobry też jako dip do różnych innych rzeczy): kilka łyżek majonezu, kilka łyżek jogurtu naturalnego, oliwa z oliwek, słodka czerwona papryka, kilka kropli sosu tabasco, sól [...]
[...] jakieś mięcho nawet pieczone. Do surówek oliwa z oliwek. Podwieczorek - jak i II śniadanie; to nie jest posiłek. Kolacja - ok. Ser biały (twaróg) jest jak najbardziej dobry na noc . Po skomponowaniu diety stosujesz ją i sprawdzasz po tygodniu jakie efekty. W zależności od sytuacji odpowiednio modyfikujesz jadłospis. Ważyć, mierzyć powinno [...]
[...] w zime jest jak z kontem bankowym. Co doda się w zime zaprocentuje i zaowocuje lepszym bieganiem w lato. Dlatego licze, że dystans 8,5 km. jaki obejmuje Bieg Korfantego, może nie zajmie mi 24 minut, jak kończą zawodowcy ale ukaże dobry czas i podbuduje przed robieniem formy na, myślę, wrześniowy maraton. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!
[...] baton proteinowy - to ratunek, jak się nie wzięło jedzenia, obecnośc poza domem się przedłużyła - a nie codzienny "lunch". Poza ty batony mają bardzo różny skład. Te lepsze to raczej w internecie są dostępne, a nie w sklepach. No i nie jest to wariant ekonomiczny, bo w cenie batona za 10 zł można zrobić dobry obiadek z mięsem przyzwoitej jakości
[...] i stąd większość moich problemów z jedzeniem. Jeżeli mówimy o weekendzie to wstając rano o godzinie 5 zaczynając jeść o 6 jestem w stanie upchać 2500 do 3000kcal jak mam dobry dzień jednak wiąże się to z różnymi niedogodnościami takimi jak ból, refluks pieczenie itp. nie będę was zanudzać. W chwili obecnej z tym szejkiem nie mam takich [...]
[...] "lunch". Poza ty batony mają bardzo różny skład. Te lepsze to raczej w internecie są dostępne, a nie w sklepach. No i nie jest to wariant ekonomiczny, bo w cenie batona za 10 zł można zrobić dobry obiadek z mięsem przyzwoitej jakości Jeśli chodzi o owoce, to moge jeść je wszystkie ? Czy jednak też uważać, ze względu na zawartą w nich fruktozę ?
[...] trzeba popracować. Sama przechodziłam z babcią męża podobne problemy, ale z cieszę się że udało mi się stanąć na swoim ostatecznie. Ale i tak mi zawsze będzie wciskać :P Ale dobry sernik nie jest zły oby nie za często. Ciągle za mało. Jak dla mnie brakuje tu głównie węglowodanów- zjedz np. dwie kromki chleba zamiast jednej i do obiadu dorzuć [...]
[...] sobie test na zawartość tłuszczu w organizmie i będzie wszystko. Aha, dla wszystkich sceptyków, nie przecze że może zamieniając grejpfruta na coś innego, to i tak byłby dobry efekt, ale ja podałem tutaj rzecz sprawdzoną, dobrą dietkę, i jest ona w miarę smaczna. Także można coś zmieniać (peewnie, chociaż ja preferuje tego grejpa0 ALE PO CO?? [...]
[...] chleb, bo jedząc go raz dziennie do spółki z córką, nie dawałyśmy rady skończyć średniego bochenka w sensownym czasie (a po kilku dniach obu nam się już nudził, mimo że dobry :-P), ale nie narzekam na jakość po rozmrożeniu - jeśli jest szczelnie zawinięty (na pewno nie wystarczą pojedyncze woreczki śniadaniowe, bo są z reguły podziurkowane i [...]
[...] bazował będzie na mące żytnie, razowej, orkiszowej, graham i dodatku ziaren, - nie będzie miał miękkiej i porowatej struktury. Opisany przez Ciebie chleb pełnoziarnisty jest dobry jakościowo. Warto jednak zwrócić uwagę na to, że zawiera sporo błonnika, co np. z udziałem dużych ilości kcal i węglowodanów w diecie może przyczynić się do problemów [...]
[...] mlekowego, te same które trawią jedzenie w jelitach. Generalnie taki chleb jest dzięki nim lżej strawny i zdrowy. Nawet po upieczeniu, martwe bakterie ponoć mogą wywierać dobry wpływ na odporność (na podobnej zasadzie, jak szczepionki - organizm reaguje również na martwe mikroorganizmy lub ich białka). Natomiast nie ma jednej odpowiedzi, jak [...]
Może nie do końca o to chodziło, ale fakt faktem - pomysł dobry! Widzę, że ma Pan zdrowe podejście - chleb wymoczony w tłuszczu z pieczenia, piwo.. No, no.. Procentowo jakby spojrzeć, to głównie sam sobie kupuję piwo. Jedno, czy dwa, co jakiś czas (a że czas upalny!!). Poza domem to sporadycznie. Sporadycznie też ktoś mi je przynosi :-) [...]